Over ons

Wederzijds respect en een goede communicatie is volgens ons de basis in de training van paarden. Ons doel is dan ook om mensen meer inzicht te geven in het gedrag van paarden om dit te kunnen bereiken. Wij geloven in het paard als individu, dat op zijn eigen manier leert en ontwikkelt. Aan ons de taak om erachter te komen wat hij specifiek nodig heeft in de training. Dit doen wij door de training stapsgewijs op te bouwen en verschillende trainingstechnieken toe te passen. Zo helpen wij jouw paard zijn weg te vinden.”

Lotte van Rosevelt

Als je doet wat je echt leuk vindt, voelt geen dag als werken. Met dat motto ging Lotte richting het buitenland voor 2 jaar om te werken voor Grant Bazin. Grant Bazin heeft een eigen trainingsstal waar hij paarden met uitdagend gedrag voor eigenaren traint. Als “yard manager” en rechter hand voor Grant bazin heeft zij ontzettend veel mogen leren. Het begin van een gave toekomst!

Tijdens haar verblijf in Engeland is Lotte haar interesse in zadelmaken/ passen verder gaan ontwikkelen en heeft diverse cursussen gevolgd bij de ‘president of the society of master saddlers’ Chris Taylor. Hier leerde ze alles over het bewerken van leer, reparaties aan zadel & Hoofdstel. Kennis die nog dagelijks veel aansluiting heeft in haar werk als paarden trainer. Lotte is zadelpasser via het MSFC en gebruikt deze kennis daar waar nodig in haar trainingen.

Inmiddels is Lotte weer terug in Nederland, waar ze actief is in de regio
Zuid-Holland (Delft/Gouda) en maakt deel uit van het e-quine.com team als huiswerk/portfolio begeleidster en praktijkdocent.

Met veel plezier en passie startte zij ‘Trainingscentrum het Paardenkompas’ in Gouda, een trainingscentrum voor het opleiden van jonge paarden en het trainen van paarden met een uitdaging.

LottevR profiel

Instructeur
Paard & Gedrag

Zadelpasser
MSFC

Van Rosevelt
Horsemanship

Hoe kunnen wij jou helpen?