Over ons

Wederzijds respect en een goede communicatie is volgens ons de basis in de training van paarden. Ons doel is dan ook om mensen meer inzicht te geven in het gedrag van paarden om dit te kunnen bereiken. Wij geloven in het paard als individu, dat op zijn eigen manier leert en ontwikkelt. Aan ons de taak om erachter te komen wat hij specifiek nodig heeft in de training. Dit doen wij door de training stapsgewijs op te bouwen en verschillende trainingstechnieken toe te passen. Zo helpen wij jouw paard zijn weg te vinden.”

Lotte en Lotte leerden elkaar kennen tijdens de opleiding tot Instructeur Paard & Gedrag van e-quine.com. Na de opleiding te hebben afgerond en zij druk bezig waren met hun eigen bedrijven, kregen zij in 2018 zij de kans om samen een trainingscentrum te beginnen. Met veel plezier en passie startte zij ‘Trainingscentrum het Paardenkompas’ in Gouda, een trainingscentrum voor het opleiden van jonge paarden en het trainen van paarden met een uitdaging.

Lotte van Rosevelt

Als je doet wat je echt leuk vindt, voelt geen dag als werken. Met dat motto ging Lotte richting het buitenland voor 2 jaar om te werken voor Grant Bazin. Grant Bazin heeft een eigen trainingsstal waar hij paarden met uitdagend gedrag voor eigenaren traint. Als “yard manager” en rechter hand voor Grant bazin heeft zij ontzettend veel mogen leren. Het begin van een gave toekomst!

Tijdens haar verblijf in Engeland is Lotte haar interesse in zadelmaken/ passen verder gaan ontwikkelen en heeft diverse cursussen gevolgd bij de ‘president of the society of master saddlers’ Chris Taylor. Hier leerde ze alles over het bewerken van leer, reparaties aan zadel & Hoofdstel. Kennis die nog dagelijks veel aansluiting heeft in haar werk als paarden trainer. Lotte is zadelpasser via het MSFC en gebruikt deze kennis daar waar nodig in haar trainingen.

Inmiddels is Lotte weer terug in Nederland, waar ze actief is in de regio
Zuid-Holland (Delft/Gouda) en maakt deel uit van het e-quine.com team als huiswerk/portfolio begeleidster en praktijkdocent.

LottevR profiel

Instructeur
Paard & Gedrag

Zadelpasser
MSFC

Van Rosevelt
Horsemanship

LottedH profiel

Lotte de Haan

Lotte wilde van jongs af aan al met paarden werken. Vooral het gedrag van paarden vond ze erg fascinerend. Ze besloot na de middelbare school in 2010 de hbo-studie Diermanagement te volgen, met de major Paard en management. Hier leerde zij onder andere meer over welzijn, voeding, huisvesting en gezondheid. In 2014 is zij afgestudeerd aan deze opleiding als Dierkundig Ingenieur.

Omdat zij zich graag wilde specialiseren in het trainen van gedrag is zij naast deze studie cursussen gaan volgen bij Trainingscentrum Annemarie van der Toorn. Zij heeft daar de Introductory Course van Monty Roberts afgerond en vijf maanden stage gelopen. In 2013 startte de opleiding van e-quine.com tot instructeur Paard & Gedrag en heeft zij zich direct aangemeld. In 2017 heeft zij haar diploma in ontvangst mogen nemen.

Voor Lotte startte met trainingscentrum het Paardenkompas, was zij werkzaam in de regio Twente onder de naam “Lotte de Haan Paardentrainingen”. Ook is zij werkzaam voor e-quine.com, waar zij zich bezig houdt met de algemene organisatie en praktijkdocent is in de opleiding tot instructeur Paard & Gedrag.

Dierkundig
Ingenieur

Instructeur
Paard & Gedrag

Lotte de Haan
Paardentrainingen

Hoe kunnen wij jou helpen?